HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

CAPTCHA megoldás Joomlához, Drupalhoz és WordPresshez

2 megjegyzés

A Confident Technologies néhány napja jelentette be, hogy kép alapú azonosító megoldása, a Confident CAPTCHA elérhető WordPress pluginként, Joomla kiterjesztésként és Drupal modulként is.

A Confident CAPTCHA™ egyedi, kép alapú CAPTCHA megoldás, amely segít a spamek és botok elleni védekezésben. Különlegessége, hogy a látogatókat nem kényszeríti töredezett és elkent karakterek kibetűzgetésére, ehelyett a Confident CAPTCHA véletlenmód kiválasztott képeket helyez egy táblázatba, és a látogatónak közülük kell az egyiket kiválasztania – ezzel bizonyíthatja, hogy ő bizony ember..

A szöveges CAPTCHA megoldások gyakran túllőnek a célon, a látogatókat frusztrálják, és a frusztrált látogató gyakran inkább távozik a webhelyről, ahelyett, hogy tovább kísérletezne. A Confident CAPTCHA használata egyértelmű az emberek számára, de zavarba ejti a robotokat (a bérrabszolgák persze ezeken is játszi könnyedséggel teszik túl magukat). Az ember számára növeli némileg a felhasználói élményt, könnyebben válik a látogatóból interakcióban is részt vevő partner.

A Confident CAPTCHA használható spamek, botok ellen űrlapok védelmére, blogok kommentjeihez, új felhasználó regisztrációjakor, szavazásokhoz, és megannyi más célra.

Jól konfigurálható, íme néhány a beállítási lehetőségek közül:

 • a megjelenítendő képek száma,
 • a képek szám, amennyire a látogatónak kattintania kell,
 • kategóriaválasztás sorrendje,
 • háttérszín,
 • opcionális audio segítség a látáskorlátozottaknak.

Írta: htmlinfo

2010. 07 02 at 1:08 pm

Kategória: Hírek,Tippek

Címkék , ,

2 megjegyzés :: 'CAPTCHA megoldás Joomlához, Drupalhoz és WordPresshez'

Feliratkozás a megjegyzésekre: RSS vagy Trackback küldése: 'CAPTCHA megoldás Joomlához, Drupalhoz és WordPresshez'.

 1. Jól hangzik… Kíváncsi lennék, hogy mekkora esély van többnyelvű változatra, vagy mennyire lehet többnyelvűsíteni házilag…

  Edorn

  2010. 07 09 at 13:42

 2. […] This post was mentioned on Twitter by york, The NeverGone. The NeverGone said: CAPTCHA megoldás Joomlához, Drupalhoz és WordPresshez http://is.gd/dsSPV #htmlinfo […]

Megjegyzés hozzáfűzése