HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Postr

nincs megjegyzés

Június elején jelentette be az [origo], hogy blogmotort helyez üzembe, blogszolgáltatást indít. Ígéretük szerint a motor mind a hagyományos és mikroblog formátumokat, a webes és mobilos felületeket is egységes szerkezetben szolgálja ki. Mára élesedett a tesztverzió.

postr nyitóoldalA béta nyitóoldala bárki számára publikus, a felső részre néhány kiemelt blog ajánlója, a belépéshez és regisztrációhoz vezető linkek, némi önreklám, illetve egy számomra a ki-nem-állhatom kategóriába tartozó vízszintes, mozgó ajánlócsík került.

Az első ránézésre (1050 px magas monitorral) nem látható alsó rész két jól elkülönülő félre oszlik.

postr-bal oldalA bal oldalt a blogajánlók foglalják el, képkiemeléssel, címmel, excerpttel.

A jobb oldalra a címkefelhő került: postr-jobb oldalA belépéshez elméletileg fel lehetne használni a meglevő Videa vagy Freemail azonosítókat is, nekem csak az iWiW Kaput sikerült aktiválnom. Lehet, hogy én vagyok kétbalkéz (egy biztos van), annyi mindenesetre biztos, hogy ezen van mit finomítani.

postr-loginAz iWiW Kapu egyébként érdekes jelenség, halvány tasli a privacynek: a postr alapértelmezésben írhat a hírfolyamba és küldhet értesítést. Most jön a csavar.

iwiw-kapuKiveszem a pipát a checkboxokból és rákattintok az Engedélyezem gombra.Mit is engedélyezek, ha nem engedélyeztem semmit? Fícsör rekveszt: gombszöveget megváltoztatni!

Belépés után a Dashboardon a képernyő jobb oldalát az alapvető kezelő funkciók foglalják el.Egy felhasználó több blogot is indíthat, a blogbejegyzések írásánál választani lehet a mikroblog és a hagyományos formátum között. Bármelyiket is használjuk, az alapvető formázási és a címkeragasztási lehetőségek rendelkezésre állnak. Bár hátrány, hogy ha nem adom hozzá külön a címkét a bejegyzéshez, csak meghagyom a címkesorban és úgy kattintok a Mentés gombra, az a címke bizony nem ragad.

A mentés után nem a blogbejegyzést láthatjuk, nem is a dashboardra jutunk vissza, hanem valamilyen titokzatos okból kifolyólag bejegyzések listájához. Onnan a Profilom link vezet vissza.

Ígéretesnek tűnik, a későbbiekben lehetőség lesz a friss blogbejegyzéseket szerteküldeni különböző közösségi embergyűjtőhelyekre (Facebook, iWiW, stb.) – az ikonok már megvannak, még élesíteni kell őket.

Ha érdekelnek ott írt gondolataim, olvasd: http://postr.hu/cogito.

Írta: htmlinfo

2010. 06 16 at 5:46 pm

Kategória: Hírek

Címkék , ,

Megjegyzés hozzáfűzése