HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

WordPress 2.9

nincs megjegyzés

A WordPress 2.9 számos új szolgáltatással szolgál; ha ki kellene közülük emelni egyet, az leginkább a videók és egyéb médiatartalmak kezelése lehetne. A legfrissebb verzió fejlesztési jól mutatják, hogy miért is tartozik ez a nyílt forráskódú blogmotor a legnépszerűbb alkalmazások közé.

A  fejlesztők WordPress 2.9 négy szolgáltatását emelték ki:

  1. Az első az általános undo/”trash”, aminek segítségével egy véletlenül törölt bejegyzés vagy megjegyzés visszahozható. Ezzel megszüntették a bosszantó “biztos vagy benne?” megerősítést is.
  2. Az újonnan beépített online képszerkesztő lehetővé teszi a feltöltött képek kivágását, forgatását, tükrözését és átméretezését. Állítólag ez csak az első a médiakezelési fejlesztések sorában.
  3. Kötegelt plugin-frissítés és kompatibilitás-ellenőrzés, amely tíz plugin egyszerre történő frissítését teszi lehetővé; elfelejthetjük az egyenkénti kattintgatást.
  4. Könnyebb videó beillesztés: YouTube, Daily Motion, Blip.tv, Flickr, Hulu, Viddler, Qik, Revision3, Scribd, Google Video, Photobucket, PollDaddy, and WordPress.tv támogatással.

Írta: htmlinfo

2009. 12 21 at 10:58 pm

Megjegyzés hozzáfűzése