HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Nincs kommentelés!

4 megjegyzés

Korábban már sajnálkoztam egy sort, hogy az Index holdudvarhoz tartozó blog.hu-gyermek regisztrációhoz kötötte a kommentelést. Most (egyik) kedvenc blogom, az erminavet által szerkesztett Kötött pálya jutott hasonló sorsra; nem önszántából. A blogszolgáltató döntött úgy, hogy majd ő tudja, mi a jó a népnek. Megszüntette a blogista addig fennálló lehetőségét a választásra. Mert a szolgáltató jobban tudja, mi a jó a bloggernek.
Hogy erről a bloggernek más a véleménye? Kit érdekel?

A bloggereknek folyamatos problémát jelent, hogy milyen szabályok legyenek a kommentelésre. Szerintem a legtöbben a minél nagyobb szabadságra törekszenek, csak kényszerből szigorítanak, ha úgy látják, túlságosan gyakran szabadulnak el az indulatok. Így vagyok ezzel én is.

[erminavet]

Hogy a rendszeres hozzászólóknak erről más a véleménye? Kit érdekel?

Ahogy az Index Fórumon is levezetésre került:

Az évszázad legmarhább ötlete volt kötelező regisztrációhoz kötni a blog.hu kommentelését. Rajtam kívül vagyunk jónéhányan – Index Fórum-függők, blog.hu – olvasók, akik nem és nem vagyunk hajlandók beindásodni. Még azon az áron sem, hogy kedvenc blogjainkhoz nem szólhatunk hozzá.
Ennek pedig az a következménye, hogy elolvassuk a bejegyzést, és megyünk tovább. Gyk.: Kevesebb időt töltünk az oldalon, kevesebb reklámot látunk => kevesebb az esély, hogy egyáltalán rá is kattintunk. Ergo, a Zindexnek és leányainak kevesebb lesz a bevétele.
Öngól.

Bizony, az.

Nos, itt szeretném a tervezettnél korábban közhírré tenni, hogy azon vasútbarátok számára, akik nem akarnak indásodni, szeretnének véleménycserélni, mégpedig részben önkorlátozó, részben slightly moderated módban, van alternatíva:

A Magyarvasut.Info közösségi oldalán bárki regisztrálhat, blogot indíthat, blogjához hozzászólást fogadhat, képet, videót tölthet fel, fórumozhat.

UPDATE:

Az Inda Gépház blogon, a bejelentésről szóló poszt a kommentjei – tán a szépszámú ellenvélemény megjelenése miatt – zárolva vannak.

No comment.

A nagyszámú – bár az Akismet által megfogott – spamkomment miatt a hozzászólások zárolva.

Írta: htmlinfo

2008. 12 13 at 3:32 pm

Kategória: Közlemények,Vélemények

Címkék , ,