HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Böngészőstat

nincs megjegyzés

Volt egy kis időma ma reggel, hát átböngésztem néhány webhelyem Webalizer statisztikáit. Elsősorban a böngészők megoszlása érdekelt; az eredmény lapozás után:

Három webhelyet vizsgáltam: az egyik a HTML Info Classic, aztán sorra a HTML Info.hu és a Monostory.hu. Közülük a leglátogatottabb a Classic, kezdjük ezzel:

HTML Info Classic böngészőstatisztika

Szinte természetes, hogy a látogatók többsége Mozillát használ.Az Internet Explorer két verziója összesen szerzett 39%-ot; meglepően jól szerepelt a Yahoo! crawler…
Az Opera 3 százaléka nem várt gyenge eredmény, és nem elhanyagolható azon látogatók tábora, akik nemes egyszerűséggel a teljes oldalt merevlemezre (CD-re? flash drive-ra?) mentik :)

HTML Info.hu böngészőstatisztikaA másik webhely ez, amit most olvasol: a htmlinfo.hu; itt – az érdekesség kedvéért – több mindent foglaltam a diagramba. A Mozillának csak relatív többsége van az Internet Explorerrel szemben, azonban így is veri az IE két verziójának együttesét. Lévén, hogy a htmlinfo.hu rendelkezik RSS feeddel (a Classic nem), Google barátunk aktívan olvasgatja is…

De ki tudja, ki az az ismeretlenség homályából előbukkanó látogató, aki magát egyszerűen USERAGENT-ként aposztrofálja?

Monostory.hu böngészőstatisztikaA harmadik webhely a személyes blogom, a monostory.hu – Itt nem járt USERAGENT kartárs, az alapvető trend azonban itt is látszik:
A Mozilla-tábor abszolút többségben van; a két IE összesen a szavazatok alig több, mint egyharmadát gyűjtötte be. A két keresőrobot jelentékeny részesedéssel rendelkezik, míg az Opera 1% alá szorult.

(Hogy lehetne a júzerekről is beszerezni egy-két adatot?)

Írta: htmlinfo

2008. 04 20 at 8:41 am

Megjegyzés hozzáfűzése