HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Új helyen, új köntösben!

2 megjegyzés

2001-et írtunk, amikor a DPG Webmester csatornáján rendszeresen ismétlődő kérdések hatására elhatároztam, hogy kellene egy magyar honlap, ahol mindenki számára elérhetőek a W3C által kiadott webes Ajánlások, és egyéb, honlapszerkesztéssel kapcsolatos leírások.
Hamarosan segítőtársra akadtam, WorldWideWorx személyében, aki lefoglalta számunkra azt az ingyenes tárhelyet, ahol több mint egy évig hízlaltuk a HTML Info leírásait. Szakmányban készültek a fordítások, míg egyszer… az egyik dokumentum 100kB-nál nagyobbra sikeredett. Feltöltöttük, és eltűnt… Az ismert ingyenes webtárhely-szolgáltató úgy gondolta, senki ne akarjon 100 kilónál nagyobb HTML oldalakat nézegetni.

Tehát helyet kerestünk, újra. Régi ismerősöm segített ki, a Polyhistor Bt szerverén kaptunk egy zugot, azóta is mindannyiunk megelégedésére – bizonyítja ezt a havi 12-14000 egyedi oldalletöltés is.

Közben történt a csapatban némi változás. WorldWideWorx bevonult katonának, azóta nem hallottam róla, és az általam ismert e-mail címe sem működik. Nem maradtam azonban sokáig magamra, ugyanis megjelent Siki, aki hamarosan több leírást küldött a Tárházba. Egy ideig honlapja is nálunk “lakott”, azóta regisztráltatta saját domainjét: http://www.leslie-sikos.net.

A HTML Info útja az idők során kettéágazott. Az ingyenes szolgáltatásként működő HTML Info Classic továbbra is megtalálható a régi, jól ismert címen, a Business verzió pedig itt, a htmlinfo.hu domain alatt.

Írta: admin

2007. 11 14 at 12:20 pm

Kategória: Közlemények

Címkék ,

2 megjegyzés :: 'Új helyen, új köntösben!'

Feliratkozás a megjegyzésekre: RSS vagy Trackback küldése: 'Új helyen, új köntösben!'.

 1. Lehet már tudni, hogy a Polyhistor hosting megszűnése után a classic verzió milyen url-en lesz elérhető?
  A legjobban használható “puska” botcsinálta webbarkácsolóknak.

  üdv

  szepygab

  Szepesfalvy Gábor

  2009. 04 01 at 11:10

 2. Mivel a szolgáltató elfelejtett előre értesíteni a kilakoltatásról, még elképzelésem sincs. A rövidebb leírásokat lehet, hogy ide migrálom.

  htmlinfo

  2009. 04 02 at 16:16

Megjegyzés hozzáfűzése